Nieuws

Pieter van Aalst

De Voorstad heeft de mooiste naam

Het 11-julicomité van Aalst, kende zijn prijs Pieter Van Aelst toe aan De Voorstad. Onze school krijgt deze prijs omwille van de fraaie Nederlandse naamgeving.

Voor de vijftiende keer reikte het 11-julicomité van Aalst de Pieter Van Aelst-prijs uit. Dit is een erkenning voor een handelszaak of instelling die een mooie Nederlandse naam heeft.

De Voorstad verwijst niet alleen naar de locatie van onze school (een voormalig buitengebied van de stad), maar ook naar het gelijknamige boek van Louis Paul Boon. De auteur staat overigens het hele jaar centraal omwille van de viering van zijn 100ste geboortejaar.

Een delegatie van De Voorstad (leerlingenbegeleider Frits Meulewaeter en leerkrachten Vera Matthieu en Ann De Smedt) ontving tijdens de 11-juli feestzitting een bronzen sculptuur ‘Het Weefgetouw’ van kunstenaar Hector Coppens uit de handen van comité-voorzitster Anny Dierick.

De andere genomineerden waren de suikerboontjeswinkel ‘De Kers op de taart’ in de Groenstraat en kinderboekenwinkel ‘Boek en Koek’ in de Keppestraat in Erembodegem.